Kategóriák
Blog

10 legjobb csapatépítő helyszín

A csapatépítő programok egy munkatársi közösség szempontjából nagyon fontos közösségépítő események. Egy kötetlenebb, munkahelytől és munkahelyi problémáktól távol eső program jelentős mentális megpihenést jelent, arról nem is beszélve, hogy a másfajta kapcsolódás során jobban, más oldalról is megismerhetjük a munkatársainkat, beosztottainkat, főnökeinket. Egy csapatépítő jó alkalom lehet feltérképezni és újrahúzni a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogyan szervezzük meg a programot, mint ahogy az sem, hogy hol, milyen helyszínen van a csapatépítő. 

Miért fontos faktor a csapatépítő helyszíne?

Amikor a céggel csapatépítőt szervezünk, nem csupán a programot kell kitalálni, hanem azt is, hogy milyen helyszínen legyen. A legüdvösebb, ha egy egészen más környezetet, helyszínt találunk, mint ahol a mindennapokban eltöltik az időt a kollégák, hiszen így tud nagyobb élmény lenni a kiszakadás a mókuskerékből. 

Különösen fontos, hogy jól válasszunk, ha a csapatépítő nem csupán egy napos, hanem ottalvós. Ennek több előnye is van: a kötött napközbeni program után a kötetlen esti beszélgetésekben, programokban nagyobb eséllyel tudunk egymáshoz kapcsolódni, de az esti pihenés sarkalatos kérdés az élmény szempontjából. Nem mindegy persze, hogy egy órát vagy öt órát utazunk, hogy elérjünk valahova; de az ország bármely pontján legyünk is, nagyszerű csapatépítő helyszíneket találunk mindenütt nagyjából egy-másfél óra távolságra. 

Miket kell átgondolni, mielőtt csapatépítő helyszínt választunk?

A csapatépítő helyszíne befolyásolja a munkatársak közös élményét. Az is közös élménynek számít persze, ha valami rosszul sül el, és utólag könnyű nevetni rajta, de azért csapatépítőnek mégis inkább az a célunk, hogy felhőtlen és feltöltő élmény legyen az alkalom minden résztvevő számára. Érdemes ezért a szervezés során minden fontos szempontot végiggondolni, hogy ne ott érjen minket vagy a munkatársainkat kellemetlen meglepetés. 

Amikor pedig tájékoztatjuk a résztvevőket a programról, érdemes felhívni a figyelmet a részletekre, hogy ők is tudják, mire számítsanak: ne magassarkúban jöjjenek túrázni, vagy fordítva: ne mackónadrágban slattyogjanak be egy múzeumba. Alább összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyekre jó, ha figyelünk egy csapatépítő megszervezésénél. 

Csapat létszáma

Figyeljünk oda, hogy a hely, amit választunk, be tudjon minket fogadni: kényelmesen elférjünk. Ne kelljen összezsúfolódni harmincan egy pici teremben, de ne is tengjünk egy hatalmas térben tízen. 

Csapat összetétele

A csapat, melynek a közösségét építeni szeretnénk, természetes módon heterogén, és ez önmagában nem probléma. Azonban érdemes odafigyelni azokra, akik nagyon mások, hogy ők is jól tudják érezni magukat. Valamint készüljünk fel, hogy lehetnek emberi súrlódások – tudjuk őket felkélszülten kezelni.  

Költségkeret

Nem mindegy, mennyi keretünk van megszervezni a csapatépítőt. Érdemes beleférni, hogy később ne legyen ebből probléma. Nem kell luxus dolgokra gondolni csapatépítés címen, a legegyszerűbb dolgok is képesek arra, hogy a közösséget összerázzák. 

Az évszak adottságai 

Egész máshogyan szervezünk egy csapatépítőt télen, mint nyáron. Használva a józan eszünket, és ismerve a munkatársaink komfortzónáját, lehet egy kicsit feszegetni a határokat, de túlzásba se vigyük. Viszont mindenképpen szervezzünk kinti programot, kirándulást, apró túrát, mert amilyen unalmasnak hangzik, annyira fontos a mentális egészségünk szempontjából a természet, az egymással való kapcsolódáshoz a séta közbeni beszélgetés. 

A csapatépítő helyszínek távolsága

Nem baj, ha egy csapatépítő kedvéért nem kell a fél országot átutazni. Minden nagyváros közelében akadnak csapatépítőkre, programokra szakosodott helyszínek, de az se baj, ha egy kicsit világvégi helyet találunk. A túl hosszú utazás azonban ronthat az élményen: érdemes viszonylag közeli helyszínt választani. Másfél óra távolságban még érdemes lehet gondolkodni.

Időtartam

A csapatépítő program akkor tud hatékony lenni, ha kellő időt szánunk rá. Minimum félnapos, de inkább egy, másfél vagy két napos programban gondolkodjunk. Ez utóbbi esetben szállásra is szükség lesz.

A szállás távolsága

 Érdemes figyelni arra, hogy a szállás közel legyen a program helyszínéhez, hogy ne a közlekedés vegye el az idő nagy részét. Lehetünk ugyanabban a hotelben vagy apró településen; mindenképpen érdemes az esti programot nem túl messzire szervezni a szállástól

A természet közelsége

Kevés cég alkalmazottai dolgoznak napi nyolc órát a természetben: jó ötlet tehát, ha a csapatépítőt olyan helyszínre tervezzük, ahol közel van egy erdő, egy puszta, egy tó, egy folyó vagy patak: valami, ami természet, ami a kiszakadást szimbolizálja urbanizált világunkból. A csapatépítőn való emberi kapcsolódás mellett a második legfontosabb dolog általában a természet közelsége egy ilyen programon. Minden más: a program, a kulturális dolgok ezután jönnek. 

Melyek a legjobb csapatépítő helyszínek? 

Az ország minden pontján található kiváló helyszín csapatépítő programoknak. Az alábbi helyszínek mind kellő távolságra vannak a nagyvárostól, de nem olyan messze, hogy ne lehetne oda szervezni akár csak egy egy napos programot. 

Villa Idill, Zebegény

csapatépítő helyszínek
Villa Idill, Zebegény

A Villa Idill kicsiny panzió a Dunakanyarban, Zebegényben, 5 szobával, pazar környezetben, elképesztő kilátással, jacuzzival és medencével, szemlélődésre alkalmas kerttel vagy, ha valaki arra vágyik, vagy aktívabb töltekezési lehetőséggel a környéken kirándulva. Kicsi csapatoknak ideális helyszín, három szintes szállás. Címe: Zebegény, Őz őt 1.

Hotel Honti, Visegrád 

csapatépítő helyszínek
Hotel Honti, Visegrád

A Hotel Honti Visegrádon van, vagyis közel Budapesthez, de már elég messze tőle, hogy a Dunakanyar vad szépségét élvezni lehessen. A hotel többféle szállástípust kínál, és a környezethez illően szabadtéri vagy beltéri, sportos vagy pihenős, panorámás vagy történelmi jellegű kikapcsolódást, esetleg wellness-részleget.

Pákozdi Pagony – Velencei tó

csapatépítő helyszínek
Pákozdi Pagony

A Pákozdi Pagony kicsit kilóg a sorból, ugyanis nincs szálláshelye: ez egy arborétum és vadaspark. Azonban aki szabadtéri programot szervez a fővároshoz közel, annak kiváló lehetőségeket kínál, legyen szó sportprogramról vagy a természet megismeréséről; de még történelmi-kulturális ismereteket is szerezhetünk a környéken. Címe: 8095 Pákozd, Mészeg-hegy

Geréby Kúria és Lovasudvar, Lajosmizse – Alföld

A Budapesttől nem messzi lajosmizsei Geréby Kúria kisebb és nagyobb csapatoknak egyaránt alkalmas csapatépítő helyszínnek ottalvással és számos egyéb lehetőséggel. Nevéből is látszik, hogy lovakkal is lehet találkozni és ismerkedni akár a csapatépítő keretein belül – igazi alföldi program. Címe: 6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 224.

csapatépítő helyszínek
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar

Belsőörs, Felsőörs – Balaton-Felvidék

csapatépítő helyszínek
Belsőörs

A Balaton-Felvidéken, Felsőörs szívében, az erdő mellett található a Belsőörs – Ház Lélekkel nevű hely. Rendezvényterem és kuckózós sarok, szálláslehetőség 18 főre. Közel a Balaton, mégis csendes hely a patak partján, egy régi vízimalom örökségeként. Családias és bensőséges hely mindenféle csapatépítő program számára. Címe: 8227 Felsőörs, 24 Hóvirág utca 24.

Panoráma Birtok, Győrújbarát – Nyugat-Dunántúl

csapatépítő helyszínek
Panoráma Birtok, Győrújbarát

A Panoráma Birtok a Pannonhalmi borvidéken található, nem messze a bencés apátságtól. 140 fős férőhelyével és két rendezvénytermével alkalmas csapatépítőnek, akár szabadtéri, akár benti programról van szó: kulturális és gasztronómiai feltöltődésre egyaránt alkalmas. Címe: Győrújbarát, 9081, Vendégfogadó u. 4.

Krónikás Park Fogadó, Baks – Dél-Alföld

csapatépítő helyszínek
Krónikás Park Panzió

Az Ópusztaszer közelében lévő Krónikás Park Fogadó a Dél-Alföld egy izgalmas vidékén helyezkedik el. Számos látnivalóval és lehetőséggel felszerelkezve. Jurta, székelydézsa, íjászkodás és egyéb hagyományőrző programlehetőségek, akár 85 fő befogadásával. Címe: 6768 Baks, Fő utca 11.

Erdőspuszta Club Hotel – Kelet-Magyarország

csapatépítő helyszínek
Erdőspuszta

Debrecentől nem messze található Erdőspuszta, ahol számos lehetőség van ottalvós csapatépítőt szervezni, akár különböző stílusú szálláshelyeken. Kültéri és beltéri programlehetőségekkel: íjászkodni, sportolni, vízi programokat szervezni vagy pusztában kocsikázni egyaránt lehetőség nyílik.

Joker Panzió Pécs – Dél-Dunántúl

A Joker Panzió Pécsen belül található, a vasútállomástol nem messze lévő hangulatos hely. Kisebb csapatoknak alkalmas, 26 főt tud vendégül látni, és van egy közösségi terme is. A környéken számtalan lehetőség van közösségépítő programokat találni. Címe: Pécs, Mártírok útja 14. Pécs minden romantikájával és történelmi-kulturális-iparművészeti emlékeivel a közelben.

csapatépítő helyszínek
Joker Panzió, Pécs

Park Inn Radisson Zalakaros – Zala megye

csapatépítő helyszínek
Park Inn Zalakaros

A Park Inn Zalakaros egyik legnagyobb szállodája, mely több mint 300 fő befogadására alkalmas. Kiváló csapatépítő helyszín, szabadtéri és beltéri programokra egyaránt használható, különösen, ha egy kicsit alaposabb, luxus-szintű lazulást tervezünk. Wellness-célokra ugyanúgy alkalmas, mint szabadtéri programokra vagy beltéri kikapcsolódásra.  Címe:  8749 Zalakaros, Üdülő sor 1. 

Nézze meg melyek a legjobb csapatépítő programok és helyszínek Budapesten.

Írjon nekünk, kérjen ajánlatot!