Kategóriák
Blog

Céges családi nap programok: 12 szórakoztató ötlet

Céges családi nap programok: ha családi napot szervezünk a cégünk számára, jó előre érdemes tervezni, hiszen minél több résztvevője van a rendezvénynek, annál több ponton tud elcsúszni. Hoztunk azonban néhány olyan ötletet, amellyel egy több száz fős találkozón is ki-ki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő időtöltést. A céges családi napon a tagok elhozzák a családtagjaikat, ami azt jelenti, hogy sok kisgyerekre kell számítani, nekik is kell szórakozási lehetőséget biztosítani, de az egész kicsi babákkal érkező anyukákra és a kamaszokra is érdemes gondolni. 

Mi a céges családi nap? 

A céges családi nap egy olyan rendezvény, amely a felhőtlen szórakozásra és a kötetlen együttlétre helyezi a hangsúlyt. Általában nyári napon, szabadtéren szervezik meg, hiszen akármekkora a cég is, a feleségek, társak, gyermekek alapból megháromszorozzák a létszámot, ami zárt térben nyomasztónak hathat. Többnyire kötetlen programlehetőségek várják a résztvevőket, hiszen más az érdeklődési köre a férfiaknak, a nőknek és a gyermekeknek. A munkatársaknak így lehetősége nyílik teljesen kötetlenül beszélgetni (és valljuk be, a munka során sokszor vágyunk erre, különösen, ha jó csapatban dolgozunk), a gyermekeknek pedig szintén szabad szórakozást, sokféle lehetőséget és ismereteket ígér. 

céges családi nap programok
forrás: unsplash.com

Miért jó, ha van céges családi nap? 

Mivel családi napról van szó, lényeges, hogy a munkatársak, még ha távolról is, de megismerkedhessenek egymás családjával, gyermekeivel. Mindez erősíti az emberek közötti kapcsolódást, és árnyalja az egymáshoz való hozzáállást a későbbi munka során is. A céges családi nap egy feltöltő pontja lehet az egész éves munkának, amikor kifejezetten nem a munka kapcsán, még csak nem is céges tréningen vagy csapatépítőn, hanem magánemberként találkoznak a munkatársak. 

Céges családi nap programok: milyen szórakoztató dolgokat lehet csinálni? 

Számtalan lehetőség van elszórakoztatni a gyermekeket – hiszen elsősorban róluk kell gondoskodni. A felnőttek az esetek nagy részében – hacsak nem kifejezetten csapatépítő tréningről van szó – beérik egy hangulatos helyen álló asztallal, paddal és némi büfével, a gyerekeknek azonban érdemes programokat szervezni. A felnőttek így bennük is tudnak gyönyörködni, nem beszélve arról, amikor nekik is kedvük támad beállni játszani. 

A játék és az abból fakadó nevetés szinte minden esetben oldja a feszültséget, és építi a kapcsolódást két ember között, legyen szó gyerekről vagy felnőttről. 

Érdemes jó helyszínt találni a rendezvénynek, legyen az egy nagy parkban vagy vízparton, esetleg egy rendezvényhelyszín kertjében.

Vegyünk most sorra néhány ötletes céges családi nap programot:

1.Buborékfoci

A buborékfoci már a vicces csapatépítő játékoknál is felbukkant. Ez az egyik legszórakoztatóbb játék, amelynél fennáll a veszélye a rekeszizom nevetéstől való megfájdulásának. Már a kinézete is vicces, és rá kell venni magunkat felnőttként, hogy belebújjunk az idétlenül kinéző buborékba. Amint azonban átadjuk magunkat az önfeledt játéknak, nagy élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

2.Kreatív kézműves foglalkozás

A kézműves foglalkozás sokak kedvence, hiszen nem mindenki vágyik intenzív futkosásra, van, aki az alkotást és a csendes beszélgetést kedveli. A legegyszerűbbektől a bonyolultabbakig nagyon sok fajta kézműves lehetőség van. Érdemes klasszikus népi kismesterséget is kipróbálni, mint a csuhéfonás, szövés vagy bőrfonás, de a modern kézművességek is szépek és egyszerűek lehetnek felnőttnek-gyereknek egyaránt. 

3.Számháború

A számháború gyerekkorunk klasszikus erdei játéka. Egy családi napon animátor szükséges a levezetéséhez, de mind a felnőttek, mind a gyermekek nagyon szokták élvezni: a kaland, a hódítás, a másik csapat legyőzése játékosan mind-mind felszabadító élmény tud lenni. Persze kell hozzá megfelelően tagolt tér, de egy park vagy egy liget már elegendő búvóhelyet kínál egy egyszerű számháborúhoz.

4.Trambulin, ugrálóvár

A klasszikus trambulin és ugrálóvár minden gyermek kedvence, hiszen imádnak ugrálni. A biztonsági előírások betartása mellett jó lehetőség, hogy levezessék az energiáikat, és élményeket szerezzenek – hiszen a gyermekek még képesek abszolút módon a jelenben lenni. Ha ugrálnak, akkor ugrálnak, minden más megszűnik. 

céges családi nap programok
forrás: unsplash.com

5.Vetélkedők

Egy-két animátor segíthet vetélkedők megszervezésében is. A vetélkedők, sorversenyek, csapatjátékok felébresztik a versenyszellemet gyermekekben és felnőttekben egyaránt. Érdemes a családokat egy csapatként kezelni, hiszen természetes módon közösségben élnek. A vetélkedőkn nem valók mindenkinek, de mivel egy családi napon minden opcionális, ezért jó eséllyel aki szereti, az fog részt venni rajta. Megfelelő “keretmesével“ vagy izgalmas feladatokkal vonzó tud lenni minden korosztálynak a mocsárjárás, a kötélhúzás vagy a puzzle-darabokat összegyűjtő sorverseny is. 

6.Bohóc és bűvész

Egy bohóc vagy egy bűvész a maga varázslatosságával és megfejthetetlen titkaival vagy viccességével örök emlék marad a gyermekeknek, de a felnőttek is törhetik a fejüket a jól sikerült trükkökön. A varázslat mindenképpen szükséges mindannyiunknak, a bohóc és a bűvész nagyon jól tudja ezt. 

7.Táncház zenekarral

Ha az estébe nyúlik a mulatság, egy tábortűz mellett érdemes táncházat is szervezni. A magyar néptáncot nem ismerők számára is nagy élmény lehet az egyszerű lépésekből álló moldvai táncház, amelyet egy három tagú banda és egy tánctanár nagyszerűen le tud vezényelni. A körtáncok erősítik a közösség élményét, a zene és a mozgás együttese pedig olyan fajta feltöltődést kínál, amelyre a hétköznapok rohanásában ritkán van részünk. Az élőzenét pedig hallgatni is jó, ha valaki nem olyan táncos lábú.

8.Arcfestés, csillámtetoválás

Minden gyermek szeret valaki másnak öltözni. Az arcfestés jelmezek nélkül hozza el azt a hatást, hogy tigrissé, cicává, delfinné vagy bármi más, kedvenc alteregójává változzon. A test ideiglenes átalakítása szintén a varázslat része, legyen szó arcfestésről vagy csillámtetoválásról. Csak el ne felejtsük este lemosni, különben a párna látja a kárát. 

9.Állatsimogató

Ha lehetőségünk van néhány állatot beszerezni, vagy olyan helyszínt találni, amelynek a közelében vannak állatok, akkor az állatok látványa és simogatása garantált siker lesz nem csak a gyerekek, de még a felnőttek számára is. A legtöbb embernek az állatokhoz való kapcsolódás ösztönösen jön, megfogni egy puha bundát pedig szintén a hétköznapokban ritkán elérhető taktilis élmény. 

céges családi nap programok
forrás: unsplash.com

10.Óriás építő játékok

Óriás jenga, óriás sakk, óriás malom, óriás dominó vagy óriás buborék: az ember az óriások földjén érezheti magát, a mesében, amikor életnagyságú játékokkal találja szembe magát. A megszokott társasjátékok méretváltozása a gyerekek számára is eksztatikus élmény, de a felnőtteknek is hívogató lehet a hétköznapokból való kilépésre csábítva. A társaság pedig egy céges családi napon adott hozzá. 

11.Héliumos lufi, lufihajtogatás

A lufi, a héliumos lufi és a hajtogatott lufi a gyerekek örök kedvence. Nem kell sok ahhoz belőle, hogy órákig (vagy amíg ki nem pukkan) eljátsszanak vele, a hajtogatott figurák pedig pár napra a kedvencükké válnak. A lufihajtogatás nem ördöngösség, a héliumos lufik pedig garantáltan a legnagyobb élmények közé tartoznak majd. 

12.Mesemondás

céges családi nap programok
forrás: unsplash.com

A mesemondó események nemrég kezdtek megjelenni családi napokon, falunapokon, pedig egy ősi mesterségről van szó. A gyerekek számára a mesemondó sarok egyúttal pihenést is kínál a délután pezsgésében, este pedig a nagyobbaknak is akad majd izgalmas, felnőtteknek való történet. Mert mikor hallottunk utoljára élőszavas mesét? Maradandó élmény, nem csak gyermekeknek. A mesemondók ma már profi előadóművészek, akik lekötik a gyerekek és a felnőttek figyelmét egyaránt. Bár gyerekmegőrzésre nem érdemes számítani, a történeteket, amelyek elhangzanak, mindenki haza tudja vinni, és otthon továbbgondolni.

Írjon nekünk, kérjen ajánlatot!