Kategóriák
Blog

A 7 legszebb vízparti csapatépítő helyszín

Egy-egy újabb vízparti csapatépítő helyszín úgy bukkan elő az utóbbi években, mint ahogy maga a csapatépítés mint fogalom. Pedig a jelenség régóta létezik: ahhoz, hogy egy csapat ember közösen tudjon valamin dolgozni, szükséges, hogy valamilyen módon összerázódjanak: hogy mindenki megtalálja a maga helyét képességeinek megfelelően. Egy adott projekt minél hatékonyabb elvégzéséhez azonban minden esetben valódi közösséggé, csapattá szükséges válni. Most bemutatunk hét helyszínt, amelyek mindegyike alkalmas arra, hogy a közösség összekovácsolását a víz feltöltő erejével támogassa. 

Miben rejlik a vízparti csapatépítő helyszínek varázsa? 

Alig van olyan ember, akire a víz látványa ne lenne megnyugtató hatással. A víz elementáris hatással van ránk, és a vízparton lenni önmagában feltöltő. Ha pedig egy csapatépítő esemény van a vízparton, az még sokkal emlékezetesebb marad. A csapatépítők ugyanis kifejezetten kihívást rejtenek magukban, amelyhez együtt kell működni, és amely helyzet olyan oldalunkat hozza elő, ami máskülönben lehet, hogy rejtve maradna.

A víz ráadásul amilyen szép, olyan veszélyes is tud lenni – vagy legalábbis az ember veszélyes helyzetbe hozza magát. Hiszen nem tudunk mindig kibélelt valóságban élni. A vízparti csapatépítő helyszínek általában biztosítják  mind a testnek a mozgást és a szükséges ételt-italt, mind a szellemnek a kihívást, mind a léleknek a töltődést.

A vízparti csapatépítőnek sem kell unalmasnak és egyfélének lennie; minden közösség vagy leendő közösség megtalálhatja a számára legmegfelelőbb időtöltést. Csendes csónakázás? Sárkányhajó-verseny? Vízparti grillezés? Kenutúra, vagy egyszerű strandolás? Sőt: már egy jól megérdemelt pihenés a túra során, a hegyről a vízre pillantás is meghozza a léleknek a feltöltődést, a csapatnak pedig az összerázódás-élményt. A vizek végtelen lehetőséget rejtenek magukban. A bevállalósabbak aztán nem csak nyáron keresik a vízpartot… de azért valljuk be, a legtöbbünknek szép időben az igazi.

Melyek a legszebb vízparti csapatépítő helyszínek? 

Akár folyót, akár tavat, akár patakot választunk, a vízparti csapatépítő helyszínek más-más karaktert kínálnak. Más hangulata van egy folyónak mint egy erdei pataknak, megint más egy óriási víztükörnek. Természetesen nem árt, ha jó idő van a csapatépítő során, de ha hirtelen lezúdul az eső vagy viharos szél kerekedik, az is képes a csapatot összerázó, váratlan helyzetben helytállni késztető eseménnyé válni. Az ezzel foglalkozó helyek pedig biztosan fel vannak készülve a hirtelen és extrém időjárási körülményekre. 

Tisza-tó Apartmanpark Hotel, Kisköre

Kiváló vízparti csapatépítő helyszín van a Tisza-tó partján. A Tisza-tó hazánk talán kevésbé ismert tava, a Velencei-tó és a Balaton sok szempontból lekörözi, de attól még nem kevésbé jó hely. A Kisköre melletti tó és az ott épült hotel alkalmas csapatépítő programoknak, hiszen akár egyszerű strandolás, akár biciklizés vagy csónakázás, kenuzás, kajakozás a program, ezen a helyszínen lehet bérelni járműveket. Az aktív tevékenységek egészen másképpen mozgatják meg az embert mind egyénileg, mind közösségben. Ezért ha pihenés is van benne, érdemes megmozgatni a testet is a csapatépítőben. Szép időben különösen nagy élmény a szabadban lenni, de rossz időben is van mit csinálni: a wellness-részleg és a bisztró esős vagy hideg időjárás esetén is rendelkezésre áll. A szállás 2 és 4 fős apartman-házikókban is lehetséges, így kisebb közösségeknek vagy csapatoknak is alkalmas összekovácsolódni.

Megközelítése: Budapesttől Füzesabonyig autópályán, majd a 33-as főúton Debrecen irányában találjuk Kiskörét. A településre érve a Strand sétány és a Kikötő felé menet találjuk a hotelt: 3384 Kisköre, Strand sétány 1.

vízparti csapatépítő helyszín
kép forrása: tiszatoapartman.hu

Zen Garden Resort, Zánka

A Zen Garden a Balaton egyik félreeső, de gyönyörű helyén található, Zánkán, nyugodtabb vagy nyugalmat kereső kisebb csapatoknak. Aki távol akar kerülni a város zajától, de közel a természethez és a tóhoz, jó helyen jár itt, hiszen egy ősfás kert kiváló vízparti csapatépítő helyszín: ténylegesen meditációra és jelenlétre hívó kertben találhatjuk magunkat a Zen Gardenben. Szauna, sportpályák és kerékpárbérlés lehetséges ezen a csendes, nyugodt helyen. 4+2, 6+2 illetve két szobás helyen lehet elférni, tehát kisebb cégeknek, kisebb csapatoknak ajánlott. A helyszínen az ősfás parkban egy bisztró is található, ahol lehet enni-inni, valamint, mivel a helyszín a vízparthoz közel van, akár vitorlással, hajóval is meg lehet érkezni. A Zen Garden Resort címe: 8251 Zánka, Vérkúti út 152.

vízparti csapatépítő helyszín
kép: zengardenresort.hu

Malom vendégház, Dömös

A Duna-kanyar egyik ikonikus helye, a Rám-szakadék közelében van a Malom vendégház, amely ugyanolyan közel van a vízhez, mint a Pilis vadregényes vidékéhez. Itt a vízparti sportok mellett lovaglást, erdei sütögetést, visegrádi bobozást vagy canopyt, vagyis függőhidat is ki lehet próbálni. A helyszínen saját étkezés biztosított, kicsit nomádabb változat lehetséges a csapatépítésre — ami szintén hatékonyan növeli a közösség összetartozását. Igény szerint azonban lehet kérni a helyszínen is étkezést. A vendégház autóval egy órányi távolságra van, de busszal is megközelíthető. Címe: 1027 Dömös, Királykúti u. 62.

Milyen vízparti csapatépítő helyszínek vannak?

Rendezvény Siófok

A Rendezvény Siófok szálláshely széles vízparti kínálattal várja a vendégeit. A Balaton déli partjának fővárosa nem szűkölködik vízi sportokban és lehetőségekben, a kenuzástól kezdve a SUP-on át a sárkányhajózásig szinte bármit megtalálhatunk, amire igényünk lenne. Ez a helyszín nagyobb csapatok befogadására is alkalmas, és van lehetőség több kisebb csoportra bontani a nagyobb társaságot. Ugyanitt lehetőség van helyben étkezni, esetleg egy grillvacsorát elfogyasztani, amely a testmozgással teli nap után nagyon is jólesik bárkinek. Rossz idő esetén van bérelhető terem beltéri helyszínnek, alkalmasint alternatív programlehetőségekkel.

Címe: 8600 Siófok, Puskás Tivadar u. 3.

Pálmajor Pihenőpark és Rendezvényközpont, Agárd

Az agárdi Pálmajor Pihenőpark és Rendezvényhelyszín egy tágas szálláshely a Velencei-tó partján, ahol karnyújtásnyira van a vízpart annak minden előnyével, csónakázással, sárkányhajóval, kenu- és kajakbérléssel. A helyszín pedig alkalmas helyben való programokra, hatalmas kerttel és parkkal, valamint tágas belső terekkel.

Land Plan Hotel, Győr

Nagyszabású csapatépítőkre alkalmas a Land Plan Hotel Győrben. A Duna közelsége inspiráló programokra ad lehetőséget, a helyszín pedig kisebb vagy nagyobb, kül- és beltéri rendezvényekre kiválóan alkalmas. Győrhöz ráadásul közel van a Szigetköz is, ami szintén izgalmas és gyönyörű, nem szokványos helyszín mondjuk egy kenutórához. A városból kiszakadva alkalmas lehet arra, hogy eddig ismeretlen tájakat fedezzünk fel a formálódó közösséggel együtt.

A helyszín Győr külterületén található, leginkább autóval megközelíthető, azonban a Dunapart sincsen messze tőle. Cím: 9086 Győr – Töltéstava, Külterület 078/29

vízparti csapatépítő helyszín

Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman

A Dél-Alföld fővárosának, Szegednek a szívében, a Tisza partján található a Partfürdő. Szegedet meghatározza a Tisza jelenléte, és aki folyóval megismerkedik, biztos, hogy életre szóló élményt szerez. Ahogy a népdal mondja: „Ki a Tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza”… Nomád vagy komfortos szállásnak is alkalmas, közel az Aquaparkhoz, és közel kenu- és kajakbérlő helyekhez, valamint a strandhoz; valamint kikötőhelyet is lehet bérelni a helyszínen. Címe: 6726 Szeged, Közép Kikötő sor 1-3. 

Vízparti helyszín

Írjon nekünk, kérjen ajánlatot!